آشنایی با وایت پیپر (White paper) و نقشه راه (road map) و اهمیت آن

نقشه راه (roadmap) چیست؟

نقشه‌ راه یا Roadmap یک سند یا نموداری است که توسط استارت‌آپ‌ها یا تیم‌های توسعه‌دهنده برای تعیین جزئیات اجرای اهداف و شاخص‌های کلیدی عملکرد پروژه برای بازه‌های زمانی خاصی ایجاد می‌شود. نقشه ‌راه عموماً نقاط مهمی را مشخص می‌کند که ممکن است سرمایه‌گذاران را جذب کند. همچنین زمان‌بندی دستیابی به این نقاط عطف نیز در آن تعیین می‌شود.

این سند در واقع تعیین کننده برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت پروژه است و به عنوان یک ویژگی مهم و حیاتی در مستندات توضیحی پروژه و وب‌سایت‌های معتبر نیز شناخته می‌شود. سرمایه‌گذاران نیاز دارند تا بدانند که استارت‌آپی که در آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند، چگونه قصد دارد پول‌هایی که جمع‌آوری کرده را استفاده کند و چه زمانی انتظار دارد برنامه‌های خاص خود را به اتمام برساند. نقشه راه به سرمایه‌گذاران این اطمینان می‌دهد که چه زمانی ممکن است از توکن‌هایی که بدست آورده‌اند نیز استفاده کنند، یا چه زمانی احتمالاً ارزش آنها افزایش یابد؛ بنابراین، این نقشه باید به ‌طور اساسی به استراتژی‌های ارز دیجیتال مرتبط باشد که در رابطه با ارزهای دیجیتال هم به همین شکل است.

نقشه راه یک ارز دیجیتال چیست؟

رودمپ یا نقشه راه در زمینه ارزهای دیجیتال یک ابزار مهم به شمار می‌رود. این نقشه، یک سند یا یک نمودار است که توسط تیم‌های توسعه‌دهنده ارزها برای ارائه جزئیات اجرای مراحل مختلف در راه‌اندازی یک توکن یا ارز دیجیتال و تکنولوژی‌های جدید آن استفاده می‌شود. این نقشه‌، به تعیین مراحل مختلفی که برای توسعه و مدیریت ارز نیاز باشد نیز می‌پردازد.

نقشه ‌راه در ارزهای دیجیتال می‌تواند به عنوان یک منبع معتبر برای تعیین اعتبار و پیوستن به پروژه‌های در حال راه‌اندازی محسوب شود. این ابزار به تفکیک جزئیات پروژه و جلوگیری از ابهام در اجرای پروژه‌ها کمک می‌کند.

وایت پیپر ارز دیجیتال چیست؟

وایت پیپر در زمینه ارزهای دیجیتال یک سند جامع و چند صفحه‌ای است که جزئیات یک پروژه غیرمتمرکز را تشریح می‌کند. این سند معمولاً در زمینه ارزهای دیجیتال یا شبکه‌های بلاکچین ارائه می‌شود و معرفی‌نامه‌ای دقیق را از ارز دیجیتال منتشر شده مشخص می‌کند. وایت پیپر جزئیاتی از محصول، فناوری‌های مورد استفاده در پروژه، مسائلی که قرار است حل شوند و اطلاعاتی در مورد توکن اختصاصی آن را ارائه می‌دهد. رودمپ و معرفی تیم توسعه‌دهنده پروژه نیز در وایت پیپر قابل مشاهده است. در اصطلاحی می‌توان گفت که وایت پیپر در واقع شناسنامه ارز دیجیتال مورد نظر است.

دلیل استفاده از وایت پیپر White Paper در دنیای ارز دیجیتال

استفاده از وایت پیپر در دنیای ارزهای دیجیتال به دلیل دلایل متعددی اهمیت دارد. اولاً، وایت پیپر به عنوان یک منبع اطلاعات جامع و قابل اعتماد برای پروژه‌های ارز دیجیتال عمل می‌کند. این سند جزئیات مهمی از جمله اهداف پروژه، توکن‌ها، فناوری‌ها و نقشه ‌راه را ارائه می‌دهد.

ثانیاً، وایت پیپر به سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان اجازه می‌دهد تا در مورد پروژه‌ها اطلاعات دقیق‌تری بدست آورند و تصمیم‌گیری بهتری برای سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال داشته باشند.

سوماً، وایت پیپر به توسعه‌دهندگان و تیم‌های پروژه کمک می‌کند تا استراتژی‌های محصول خود را بازنگری کرده و برای تحقق اهداف خود اقدام کنند.

به طور کلی، وایت پیپر به عنوان یک منبع اطلاعات قوی و ابزار بازاریابی مؤثر در دنیای ارز دیجیتال و بلاکچین کاربرد فراوان دارد.

منبع: سایت کریپتونگار

معرفی ارز دیجیتال آپتوس Aptos

معرفی ارز دیجیتال آپتوس Aptos

ارز دیجیتال آپتوس (Aptos) که به تازگی در دنیای ارزهای دیجیتال معرفی شده؛ بر مبنای تکنولوژی بلاکچین فعالیت داشته و به شکلی ایمن، امکان استفاده از آن به مانند ارزهای دیجیتال دیگر وجود دارد.

این شبکه نوآوری‌هایی در اجماع، طراحی قراردادهای هوشمند، امنیت سیستم، عملکرد و غیرمتمرکز نمودن آنها ایجاد نموده و از سرعت تراکنش فوق‌العاده‌ای برخوردار است. برای نمونه آپتوس می‌تواند در هر ثانیه ۱۶۰,۰۰۰ تراکنش را پردازش کند؛ در حالی که نزدیک‌ترین شبکه‌ای که به لحاظ سرعت به آن نزدیک باشد، سولانا می‌باشد که در هر ثانیه تنها ۵۰۰۰۰ تراکنش را پردازش می‌کند. با این شرایط یعنی شبکه آپتوس چیزی نزدیک به سه برابر شبکه دیگری که نزدیک‌ترین شبکه موجود به آن است نیز، سرعت دارد.

توکن APT چیست؟

توکن APT، یک نوع توکن دیجیتال است که با استفاده از تکنولوژی بلاکچین ساخته می‌شود. این توکن به طور خاص به ارز دیجیتال Aptos مرتبط است و تحت شبکه آن فعالیت می‌کند. این توکن‌ها ممکن است برای پرداخت هزینه‌ها، شرکت در اکوسیستم‌های مختلف یا انجام فعالیت‌های دیگر در ارتباط با پروژه Aptos استفاده شوند.

عرضه کل توکن‌های آپتوساز ابتدا ۱ میلیارد واحد در نظر گرفته شده است که تورمی برای پرداخت پاداش استیکینگ هر سال به آن اضافه می‌شود. سود سالانه استیک Aptos حداکثر ۷ درصد است که هر سال ۱.۵ درصد از آن کاسته شده تا نهایتاً به کم‌تر از ۳.۲۵ درصد برسد.

نحوه استخراج ارز دیجیتال Aptos

در Aptos، به جای استخراج، مفهوم استیکینگ وجود دارد. کاربران می‌توانند تعدادی از توکن‌های Aptos خود را در استخرهای استیکینگ قفل کنند. این اقدام به آنها اجازه می‌دهد نود‌های شبکه به عنوان تأیید کننده شناخته شوند و در فرایند تأیید تراکنش‌ها و افزایش امنیت شبکه مشارکت داشته باشند. در ازای این مشارکت، کاربران مقداری از توکن‌های Aptos را به عنوان پاداش دریافت می‌کنند.

استیکینگ یک روش ارزآوری برای افرادی است که می‌خواهند ارز دیجیتال Aptos را به صورت مستقیم کسب کنند. این فرایند همچنین با انعطاف بالا به کاربران ارز دیجیتال خرد امکان استفاده از استیکینگ را می‌دهد. از این‌ رو، این روش جایگزین مناسبی برای استخراج Aptos محسوب می‌شود.

آیا ارز دیجیتال Aptos آینده دار است؟

اغلب متخصصان، دیدگاه بسیار روشنی برای آینده ارز دیجیتال آپتوس در نظر دارند. در واقع آنها بر این باورند که شبکه مورد نظر، پتانسیل مقیاس‌پذیری بالایی دارد و می‌تواند جایگزین بسیاری از پروژه‌های معروف و مطرح موجود در بازار کریپتو شود.

با تکیه ‌بر سرعت و امنیت ایده‌آل این شبکه و پشتیبانی از قراردادهای هوشمند می‌توان فاکتور گرفت که Aptos در مقایسه با دیگر ارزهای دیجیتال تا چه حد می‌تواند آینده روشنی داشته باشد. ارز دیجیتال Aptos در اول مسیر خود قرار داشته و پتانسیل موجود برای پیشرفت آن بسیار گسترده و فراوان است.

منبع: سایت کریپتونگار

معرفی ارز دیجیتال کیپ نتورک (Keep Network)

ارز دیجیتال کیپ Keep Network چیست؟
ارز دیجیتال کیپ نتورک (Keep Network) به ‌عنوان یک شبکه شناخته می‌شود که امکان ذخیره و رمزگذاری داده‌ها و اطلاعات خصوصی کاربران را در بلاکچین عمومی فراهم می‌کند. برای نمونه اولین اپلیکیشن ساخته ‌شده روی کیپ نتورک، tBTC نام دارد که به‌ عنوان یک پل میان بیت کوین و اتریوم عمل می‌کند. این برنامه به‌ منظور استفاده از بیت کوین در فضای دیفای طراحی شده است.
هدف از ایجاد ارز دیجیتال KEEP
این شبکه به‌ دنبال این است که قابلیت همکاری بین شبکه‌های لایه یک را افزایش دهد. همانطور که قبل‌تر هم اشاره شد، یکی از محصولات این پروژه که tBTC است، همین کار را انجام می‌دهد. در کنار موارد گفته ‌شده، Keep Network قصد دارد به معنای واقعی شرایط غیرمتمرکزی را ایجاد کند. با اینکار می‌توان به نهایت امنیت و پایداری دست پیدا کرد.
آشنایی با نحوه کار پروتکل Keep Networke
شبکه Keep به صورت ترکیبی از قراردادهای هوشمند و فضاهای برون‌ زنجیره‌ای به‌ نام «کیپ» از داده‌های خصوصی کاربران محافظت می‌کند. این داده‌ها به‌ صورت خصوصی منتقل، ذخیره و نگهداری می‌شوند، هر چند که تمام تراکنش‌های مربوط به داده‌ها از شفافیت کاملی برخوردارند، بدون اینکه محتوای داده‌ها برای اشخاص ثالث دردسترس باشد.
پروتکل کیپ نتورک به گونه‌ای است که حتی داده‌های شخصی کاربران برای شرکت پشتیبان پروتکل کیپ نیز در دسترس‌ نیست. برای اجرای فرایندهای این پروتکل لازم است که قرارداد هوشمندی را به‌ صورت درون ‌زنجیره‌ای اجرا نموده تا برای ایجاد کیپ‌های خارج‌ از زنجیره درخواست ارسال شود.
آینده رمز ارز Keep Network چگونه است!
عوامل مختلفی هستند که بر شرایط رمزارزها تأثیر می‌گذارند، از هک حساب‌ها گرفته تا ایجاد قوانین خاص در رابطه با ارزهای دیجیتال و… همگی می‌توانند در آینده ارزهای دیجیتال را تحت‌تأثیر خود قرار دهند. در همین راستا آینده رمز ارز کیپ نتورک می‌تواند در اثر عوامل متعدد دچار تغییراتی گردد، به همین سبب نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از آینده آن ارائه کرد.
البته شاید که نتوان آینده دقیقی را برای کیپ نتورک پیش‌بینی کرد؛ اما بررسی‌های ما نشان داد که این ارز دیجیتال از طراحی منحصر به فردی بهره‌مند می‌باشد که آن را در میان خیلی از ارزهای دیجیتال دیگر بالاتر می‌برد و ممکن است از ارزش سرمایه‌گذاری مناسبی در آینده برخوردار شود.

معرفی کامل ارز دیجیتال ریون‌ کوین (Ravencoin)

ارز دیجیتال ریون کوین چیست؟

ارز دیجیتال ریون کوین یک سال پس آغاز فعالیت خود و در سال 2018 به بازار ارز دیجیتال عرضه شد. ریون کوین یکی از بهترین فورک‌های ارز دیجیتال، یعنی فورک بیت کوین است که مشابه با سایر فورک‌ها، به منظور بهبود و رفع نواقص این رمز ارز ایجاد شده است. Ravencoin به دنبال ایجاد و ساخت شبکه‌ای می‌باشد که تنها یک هدف را دنبال می‌کند و سعی دارد به شبکه‌ای تبدیل شود که کاربردی محدود؛ اما کامل و بی‌نقص را به کاربران ارائه ‌دهد. ریون کوین زمان‌های تولید بلاک یک دقیقه‌ای را پیاده‌سازی کرده است که در مقایسه با تولید بلاک برای بیت کوین نسبت به هر دقیقه، می‌تواند تراکنش‌های بیش‌تری را به شکل سریع‌تری پردازش کند.

کاربرد ارز دیجیتال ریون ‌کوین Ravencoin

کاربرد ریون کوین بسیار زیاد است. ارز دیجیتال ریون کوین برای انتقال انواع دارایی‌های دیجیتال به‌ صورت مجازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخلاف بیت کوین، در ریون کوین توسعه‌دهندگان می‌توانند برنامه یا توکن خود را ایجاد کرده و سپس آن را با استفاده از ویژگی‌های مورد نظر سفارشی‌ سازی کنند. در واقع ریون کوین با استفاده از بلاکچین اثبات کار به کاربران اجازه می‌دهد تا توکن‌ها را راحت‌تر و سریع‌تر ایجاد کنند.

تفاوت ارز دیجیتال ریون کوین (RVN) و بیت کوین در چیست؟

تفاوت اصلی بین ارز دیجیتال ریون کوین (RVN) و بیت کوین در چند مورد مهم قرار دارد. اولین تفاوت به توزیع و روش استخراج مرتبط با این دو ارز دیجیتال اشاره دارد. در مورد بیت کوین، توزیع ارز از طریق فرایند استخراج توسط ماینرها صورت می‌گیرد؛ اما RVN از الگوریتم‌های منحصر به فردی مانند X16R و KAWPOW استفاده می‌کند که مقاوم به تمرکز و امکان استخراج با کامپیوترهای عادی را فراهم می‌کنند.

دومین تفاوت، نیازهای خاص این ارز برای ایجاد توکن‌های دیجیتال متنوع است. RVN امکان ایجاد توکن‌های دیجیتالی مستقل را فراهم می‌کند و این امر به کاربران این امکان را می‌دهد تا برای مقاصد متنوع از RVN استفاده کنند.

آینده ارز rvn چگونه است؟

در حال حاضر اکوسیستم این ارز دیجیتال به سرعت در حال رشد است. به دلیل هزینه‌های پایین کارمزد، به طور فعال ریون کوین را استخراج می‌کنند و در حال انجام معاملات آن هستند. RavenCoin پروژه‌ای با پتانسیل‌های بسیار است. با اینکه بسیاری از ارزهای دیجیتال تلاش میکنند تا با Ethereum برای مقام بهترین پلتفرم قرارداد هوشمند رقابت کنند، RavenCoin تمرکز خود را بر هدف خاصی معطوف نموده و توکنیزه کردن انتقال دارایی‌ها را به طور خاص هدف قرار داده است.

به طور کلی اگر به دنبال خرید این ارز دیجیتال هستید، قطعا مسیر درستی را پیش گرفته‌اید؛ چرا که این ارز دیجیتال با روند صعودی خود شرایط مناسبی را برای سرمایه‌گذاری فراهم نموده است.

منبع: سایت کریپتونگار

مینت ارز دیجیتال (Mint) چیست؟ چه تفاوتی با استخراج یا ماین (Mine) دارد؟

مینت کردن در دنیای ارز دیجیتال یعنی چه؟

مینت کردن در دنیای ارزهای دیجیتال به فرایند تولید و ایجاد واحدهای جدید از ارزهای دیجیتال اطلاق می‌شود. این فرایند برخلاف چیزی که به نظر می‌رسد، یعنی با مفهوم استخراج (Mining) از لحاظ عملکردی کمی متفاوت است. به این دلیل که در مفهوم مینت کردن، ارز دیجیتال جدیدی تحت شبکه بلاکچین ایجاد می‌شود؛ اما در استخراج یا ماینینگ، ارزهای دیجیتال به عنوان پاداش به افرادی که به حل مسائل ریاضی پیچیده و تراکنش‌های شبکه بلاکچین کمک می‌کنند، اختصاص می‌یابد. در مفهوم دیگر، ماینرها در این فرایند تراکنش‌ها را تأیید می‌کنند و برای خدمات خود، به عنوان پاداش بیت کوین یا ارز دیجیتال دیگری را دریافت می‌کنند.

به طور خلاصه، مینت کردن به تولید و افزایش تعداد کل ارزهای دیجیتال در یک شبکه بلاکچین اشاره دارد که بواسطه ارزهای دیگر اشاره می‌شود، در حالی که استخراج یا ماینینگ به تأمین امنیت شبکه و تایید تراکنش‌ها با استفاده از محاسبات رمزنگاری شده با دستگاه ماینر اشاره دارد.

معرفی مکانیزم های ضرب کردن یا مینت کردن

ضرب کردن یا مینت کردن ارز دیجیتال از الگوریتم اجماع گواهی سپرده یا اثبات سهام (POS) پیروی می‌کند و رابطه معناداری با سپرده‌گذاری (استیکینگ) دارد. الگوریتم‌های اجماع گواهی سپرده (POS) از روش سپرده‌گذاری ارز دیجیتال برای راستی آزمایی اطلاعات تراکنش و اعتبارسنجی بلوک تراکنش‌ها استفاده می‌کنند.

یکی از الزامات ضروری در پروتکل‌های بلاکچین گواهی سپرده (POS)، اعتبارسنجی است. اعتبارسنج‌ها یک جنبه مهم در تعیین تفاوت بین استخراج و مینت Mint ارز دیجیتال به شمار می‌روند. کاربران می‌توانند با سپرده‌گذاری یا استیک کردن توکن‌ خود در بلاکچین، به یک اعتبارسنج در بلاکچین‌های اثبات سهام (گواهی سپرده) تبدیل شوند.

مزایای مینت کردن ارز دیجیتال در چیست؟

مینت کردن می‌تواند به عنوان یک طرح کاربردی دارای مزایایی باشد. برخی از مزایای عمده آن تمرکززدایی و سرعت بالا در فرایند ایجاد توکن‌های رمزنگاری جدید است. همانطور که قبل‌تر هم اشاره شد، استفاده از این فرایند صرفه‌جویی در مصرف انرژی را نیز به همراه دارد. علاوه بر این، کاربران مجبور نیستند برای کریپتو مینتینگ به منابع محاسباتی پیشرفته وابسته باشند و در نتیجه موانع ورود را کاهش می‌دهند. یکی از مهم‌ترین مزایای استخراج رمزنگاری به فرصت استفاده از مفاهیم درNFTها ارتباط دارد.

تفاوت استخراج (Mining) و ضرب کردن (Minting) چیست؟

استخراج (Mining) و ضرب کردن (Minting) دو روش متفاوت برای ایجاد و تأیید تراکنش‌ها در ارزهای دیجیتال هستند. در ادامه، تفاوت اصلی این دو روش توضیح داده می‌شود:

استخراج (Mining)

استخراج به عنوان روش اصلی برای ایجاد و تأیید تراکنش‌ها در ارزهای دیجیتال با الگوریتم اثبات کار (PoW) مورد استفاده قرار می‌گیرد. در PoW، ماینرها برای تأیید تراکنش‌ها و ایجاد بلاک‌های جدید باید مسائل پیچیده ریاضی را حل کنند.

این مسائل پیچیده به صورتی تعیین می‌شوند که برای حل آنها نیاز به توان پردازشی بالا دارید و باید مصرف انرژی زیادی صورت گیرد. در PoW، پاداش به ماینری که اولین حل کننده مسئله می‌شود تعلق می‌گیرد.

اما ضرب کردن معمولاً با استفاده از دارایی دیجیتال شخصی انجام می‌شود. برای این روش از برخی دارایی‌های ارز دیجیتال استفاده نمود.

ضرب کردن (Minting)

ضرب کردن به عنوان روش ایجاد و تأیید تراکنش‌ها در ارزهای دیجیتال با الگوریتم اثبات سهام (PoS) استفاده می‌شود. در PoS، تأیید تراکنش‌ها و ایجاد بلاک‌های جدید برای دارندگان ارز دیجیتال بیش‌تر میسر است.

در ضرب کردن، مالکان ارز دیجیتال معمولاً سهام خود را به عنوان تضمین برای مشارکت در فرایند تأیید تراکنش‌ها و ایجاد بلاک‌ها قرار می‌دهند. انتخاب نودهایی که باید بلاک‌ها را ایجاد کنند و تراکنش‌ها را تأیید کنند بر اساس تعداد سهام و مقدار سهام در دست دارندگان انجام می‌شود. ضرب کردن در PoS معمولاً انرژی کم‌تری نسبت به PoW مصرف می‌کند و به تنظیم نرخ ایجاد بلاک در شبکه کمک می‌کند.

در کل، تفاوت اصلی بین استخراج و ضرب کردن در ارزهای دیجیتال در الگوریتم مورد استفاده و روش انتخاب نودها برای ایجاد بلاک‌ها و تأیید تراکنش‌ها است. هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خود را دارند و بر اساس اهداف و نیازهای شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

منبع: سایت کریپتونگار